Sinterklaas op bezoek

Voor particulieren

Het ‘huisbezoek’ van Sint & Piet

Het is zover, vol verwachting kijkt u naar de klok: de Handicamper of één van de busjes van Handicamp kan ieder moment uw straat in rijden. Klop, klop, klop! Daar wordt op de deur geklopt: hard geklopt, zacht geklopt.

Sinterklaas en zijn Pieten komen binnen terwijl er vrolijk gezongen wordt. Zodra iedereen een plekje gevonden heeft doet Sinterklaas zijn boek open, wat zal erin staan? Tim heeft net zijn zwemdiploma gehaald! Terwijl Tim trots vertelt dat hij door het gat durft te zwemmen klinkt ineens het geluid van stromend water. ‘Ja, ik dacht ik doe even de kraan open want dan kan Tim laten zien hoe goed hij kan zwemmen’ merkt één van de Pieten op. Dat kan natuurlijk niet in een huis Piet… doe maar snel de kraan weer dicht.

Dit zou maar zo kunnen gebeuren als Sinterklaas en zijn Pieten bij u op bezoek komen. Eenmaal binnen improviseren de Pieten grapjes als de situatie het toelaat. Uw (klein-)kind staat echter centraal. Ons doel is om een lach op alle gezichten te laten verschijnen. Sinterklaas en zijn Pieten voelen feilloos aan of hiervoor een rustige benadering nodig is of dat er grapjes gemaakt kunnen worden.

 

De Pietenexpress

In 2020 is de Pietenexpress ontstaan zodat we tijdens de coronajaren binnen de maatregelen tegen COVID-19 de kinderen toch een leuk feest konden bezorgen. Onze Pieten vonden het geweldig om op die manier toch nog bij de kinderen langs te kunnen gaan en hun stralende gezichten te zien.

Gelukkig mogen we tegenwoordig weer “gewoon” naar binnen en hebben we besloten de Pietenexpress niet langer aan te bieden.

‘Bonk bonk bonk’ daar wordt op het raam geklopt! Verrast kijken uw (klein)kinderen op. ‘Daar is Piet!’ Vol enthousiasme stormen ze naar de deur. Twee goedgemutste Pieten staan buiten op uw gezelschap te wachten. ‘Goeiedag, wij moesten kloppen want de bel deed het niet?’ Weet je dat wel zeker, Piet? Heb je wel goed op de knop gedrukt? Misschien moeten de kinderen het voor de zekerheid ook eens proberen… ‘Triiiiiing!’ Haha oeps, hij doet het toch wel. 

pietenexpress

De zak van Sinterklaas

Na een grap en een gesprekje halen de Pieten de zakken met cadeaus voor de kinderen tevoorschijn. Het uitpakken kan beginnen maar de Pieten worden nog wel even door u uitgezwaaid natuurlijk.

Op het aanmeldingsformulier kunt u aangeven welke mogelijkheden u heeft om de cadeaus buiten te verstoppen zodat de Pieten weten waar ze de zak vandaan moeten halen. Wellicht is het lastig om alle cadeaus buiten te verstoppen. U kunt dan bijvoorbeeld een kleiner tasje maken met daarin voor elk kind één cadeau. Als u de overige cadeaus dan ergens binnenshuis verstopt, en u stemt dit met ons af, dan kunnen de Pieten een hint geven waar de kinderen de overige cadeaus kunnen vinden.

Tip: De kofferbak van een niet afgesloten auto is een goede verstopplek, of bijvoorbeeld een garage of schuurtje die makkelijk bereikbaar is voor de Pieten.

Sinterklaas Handicamp

Wie regelt wat?

U kunt zich aanmelden voor een huisbezoek door ons te bellen, te mailen of via het contactformulier op deze website. Na uw aanmelding ontvangt u van ons een bevestigingsmail.

Om het huisbezoek* persoonlijk te maken vragen wij aan u om minimaal een week voor het bezoek informatie aan te leveren over de kinderen waar Sinterklaas en zijn Pieten op bezoek komen. U kunt hierbij denken aan leuke weetjes of mijlpalen (zwemdiploma etc). Ook is het handig als we de leeftijden weten van de kinderen. Sinterklaas en de Pieten weten natuurlijk alles, maar wel met hulp van u! Wij nemen uw privacy serieus. De gegevens die u hebt verstuurd worden niet gebruikt voor andere doeleinden dan het bezoek.

De Pieten hebben pepernoten en snoepgoed bij zich en zorgen ervoor dat de cadeautjes op een leuke manier afgeleverd worden. De eventuele cadeaus regelt u.

Mocht u vragen hebben kunt u ons altijd bellen of mailen.

 

Kosten

Huisbezoek: Een huisbezoek van 20 minuten kost 40 euro. Sinterklaas en twee of drie Pieten komen bij u binnen op bezoek en maken er een gezellig feestje van. Elk kind wordt bij Sinterklaas geroepen voor een persoonlijk gesprek. Een langer huisbezoek is ook mogelijk. In dat geval is de prijs op aanvraag.

 

De opbrengst komt geheel ten goede aan de stichting Handicamp Outdoor.

De duur van het huisbezoek bepaalt u zelf. Twijfelt u welk bezoek bij u past, 20 of 30 minuten? Ons advies is om na te gaan hoeveel personen bij Sinterklaas mogen komen voor een persoonlijk gesprek. Aan de hand daarvan kunt u berekenen hoeveel minuten Sinterklaas per persoon ongeveer heeft en of dat past bij wat u in gedachten hebt.

 

Betaling

U ontvangt bij de bevestiging van het bezoek tevens een factuur van ons.

Sinterklaasgroep Handicamp

planning@sinterklaashandicamp.nl

06 – 81 22 89 97 (zie ‘contact’ voor telefonische bereikbaarheid)