Sinterklaas op bezoek

Voor particulieren

Het bezoek

Het is zover, vol verwachting kijkt u naar de klok: de Handicamper of één van de busjes van Handicamp kan ieder moment uw straat in rijden. Klop, klop, klop! Daar wordt op de deur geklopt: hard geklopt, zacht geklopt.

Sinterklaas en zijn Pieten komen binnen terwijl er vrolijk gezongen wordt. Zodra iedereen een plekje gevonden heeft doet Sinterklaas zijn boek open, wat zal erin staan? Tim heeft net zijn zwemdiploma gehaald! Terwijl Tim trots vertelt dat hij door het gat durft te zwemmen klinkt ineens het geluid van stromend water. ‘Ja, ik dacht ik doe even de kraan open want dan kan Tim laten zien hoe goed hij kan zwemmen’ merkt één van de Pieten op. Dat kan natuurlijk niet in een huis Piet… doe maar snel de kraan weer dicht.

Dit zou maar zo kunnen gebeuren als Sinterklaas en zijn Pieten bij u op bezoek komen. Eenmaal binnen improviseren de Pieten grapjes als de situatie het toelaat. Uw (klein-)kind staat echter centraal. Ons doel is om een lach op alle gezichten te laten verschijnen. Sinterklaas en zijn Pieten voelen feilloos aan of hiervoor een rustige benadering nodig is of dat er grapjes gemaakt kunnen worden.

De zak van Sinterklaas

Als alle kinderen aan de beurt zijn geweest om bij Sinterklaas te komen en ze lekker van hun pepernoten aan het snoepen zijn komt één van de Pieten binnen met een zak cadeautjes. Ieder kind krijgt een cadeautje en 3, 2, 1… scheur het papier er maar af! Dit gaat allemaal in overleg met u. Wellicht hebt u een andere manier of een ander moment bedacht om de cadeaus aan de kinderen te geven. Op het aanmeldingsformulier kunt u uw wensen hierin kenbaar maken en u kunt aan het begin van het bezoek één van de Pieten aanspreken en overleggen wat mogelijk is.

Tip: Doe een plastic zak met voor ieder kind één cadeau in één van de grotere jutezakken. Dat scheelt de Pieten veel gezoek en de kinderen hoeven minder lang te wachten.

Wie regelt wat?

U kunt zich aanmelden voor een huisbezoek door ons te bellen, te mailen of via het contactformulier op deze website. Na uw aanmelding ontvangt u van ons een bevestigingsmail.

Om het bezoek soepel te laten verlopen en voor de gesprekken tussen Sinterklaas en de kinderen vragen wij aan u om minimaal een week voor het bezoek informatie aan te leveren over de kinderen waar Sint op bezoek komt. U kunt hierbij denken aan leuke weetjes of mijlpalen. Ook is het handig als we de leeftijden weten van de kinderen. Sinterklaas weet natuurlijk alles, maar wel met hulp van u! Wij nemen uw privacy serieus. De gegevens die u hebt verstuurd worden niet gebruikt voor andere doeleinden dan het bezoek. 

De Pieten hebben pepernoten en snoepgoed bij zich en zorgen samen met Sinterklaas voor een geweldig bezoek. De eventuele cadeaus regelt u.

Kosten

Een huisbezoek van 20 minuten kost €40,- en een huisbezoek van 30 minuten kost €60,-. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de stichting Handicamp Outdoor. De duur van het bezoek bepaalt u uiteraard zelf. Twijfelt u welk bezoek bij u past, 20 of 30 minuten? Ons advies is om na te gaan hoeveel personen bij Sinterklaas mogen komen voor een persoonlijk gesprek. Aan de hand daarvan kunt u berekenen hoeveel minuten Sinterklaas per persoon ongeveer heeft en of dat past bij wat u in gedachten hebt.

Betaling

U mag contant betalen tijdens het bezoek (dit dan graag aanleveren in een envelop met daarop uw naam) maar u mag de kosten ook overmaken onder vermelding van uw naam. Het rekeningnummer vindt u op het bevestigingsformulier, wat u per mail opgestuurd krijgt na aanmelding.

Sinterklaasgroep Handicamp

sint.handicamp@hotmail.com

06 – 81 22 89 97 (Telefonisch bereikbaar in de maanden okt, nov en dec.)