Sinterklaas op bezoek

Voor particulieren

De Pietenexpress

I.v.m. Covid-19 gaan de huisbezoeken in 2020 niet door. Uw veiligheid en gezondheid, en die van onze vrijwilligers, staan voorop. Maar, niet getreurd: de Pietenexpress gaat dit jaar van start!

Wellicht heeft u de vraag al gekregen van uw (klein)kind. ‘Kunnen Sint en Piet wel naar Nederland komen nu er zoveel maatregelen zijn?’ Ons antwoord is ‘ja!’

Ons doel is om een lach op alle gezichten te laten verschijnen. Juist nu is dat belangrijker dan ooit. Aangezien Sinterklaas in de risicogroep zit blijft hij dit jaar wat meer thuis en nemen zijn Pieten enkele van zijn taken over. Op zaterdag 28 november, zondag 29 november en zaterdag 5 december stuurt hij de Pietenexpress de weg op. 

‘Bonk bonk bonk’ daar wordt op het raam geklopt! Verrast kijken uw (klein)kinderen op. ‘Daar is Piet!’ Vol enthousiasme stormen ze naar de deur. Twee goedgemutste Pieten staan buiten op uw gezelschap te wachten. ‘Goeiedag, wij moesten kloppen want de bel deed het niet?’ Weet je dat wel zeker, Piet? Heb je wel goed op de knop gedrukt? Misschien moeten de kinderen het voor de zekerheid ook eens proberen… ‘Triiiiiing!’ Haha oeps, hij doet het toch wel. 

Sint Handicamp pieten

De zak van Sinterklaas

Na een grap en een gesprekje halen de Pieten de zakken met cadeaus voor de kinderen tevoorschijn. Het uitpakken kan beginnen maar de Pieten worden nog wel even door u uitgezwaaid natuurlijk.  

Op het aanmeldingsformulier kunt u aangeven welke mogelijkheden u heeft om de cadeaus buiten te verstoppen zodat de Pieten weten waar ze de zak vandaan moeten halen. Wellicht is het lastig om alle cadeaus buiten te verstoppen. U kunt dan bijvoorbeeld een kleiner tasje maken met daarin voor elk kind één cadeau. Als u de overige cadeaus dan ergens binnenshuis verstopt, en u stemt dit met ons af, dan kunnen de Pieten een hint geven waar de kinderen de overige cadeaus kunnen vinden. 

Tip: De kofferbak van een niet afgesloten auto is een goede verstopplek, of bijvoorbeeld een garage of schuurtje die makkelijk bereikbaar is voor de Pieten.

Wie regelt wat?

U kunt zich aanmelden voor de Pietenexpress door ons te bellen, te mailen of via het contactformulier op deze website. Na uw aanmelding ontvangt u van ons een bevestigingsmail.

Om het bezoek persoonlijk te maken vragen wij aan u om minimaal een week voor het bezoek informatie aan te leveren over de kinderen waar de Pieten op bezoek komen. U kunt hierbij denken aan leuke weetjes of mijlpalen (zwemdiploma etc). Ook is het handig als we de leeftijden weten van de kinderen. Sinterklaas en de Pieten weten natuurlijk alles, maar wel met hulp van u! Wij nemen uw privacy serieus. De gegevens die u hebt verstuurd worden niet gebruikt voor andere doeleinden dan het bezoek.

De Pieten hebben pepernoten en snoepgoed bij zich en zorgen ervoor dat de cadeautjes op een leuke en veilige manier afgeleverd worden. De eventuele cadeaus regelt u.

De Pieten komen niet bij u binnen i.v.m. COVID-19 en de 1,5 meter afstand en zullen daarom gekleed zijn op de weersomstandigheden. Eventueel krijgen ze paraplu’s en poncho’s mee van Sinterklaas. Zorgt u ervoor dat er jassen en eventueel ook paraplu’s beschikbaar zijn voor uw gezelschap en dat deze klaarliggen rond het gereserveerde tijdstip?

Wij hopen dat we volgend jaar weer gewoon bij u binnen mogen komen! Voor nu hopen wij op uw begrip en vertrouwen we erop een alternatief te hebben gevonden waarbij uw veiligheid en gezondheid en die van onze vrijwilligers zoveel mogelijk gewaarborgd kan worden.    

Kosten

De Pieten zullen ongeveer 10 minuten een praatje maken met uw (klein)kinderen en de cadeaus afgeven. De kosten hiervoor zijn 15 euro. 

 

Betaling

U mag contant betalen tijdens het bezoek (dit dan graag aanleveren in een envelop met daarop uw naam) maar u mag de kosten ook overmaken onder vermelding van uw naam. Het rekeningnummer vindt u op het bevestigingsformulier, wat u per mail opgestuurd krijgt na aanmelding.

Sinterklaasgroep Handicamp

sint.handicamp@hotmail.com

06 – 81 22 89 97 (zie ‘contact’ voor telefonische bereikbaarheid)